Minolta DSC

Språkrådet

Språkrådet är Sveriges officiella språkvårdsorgan. De ger råd i språkfrågor och följer språkets utveckling. På deras hemsida hittar du mer information

http://www.sprakradet.se/

Språkrådet registrerar även nya ord och fraser i svenskan, liksom nya användningar och betydelser av befintliga uttryck. Språkrådets uppgift är att upplysa om nya ord i språket men de godkänner inte ord och för inte heller in nya ord, det kan bara språkbrukarna själva göra genom att använda dem! När ett ord så småningom hamnar i Svenska Akademiens Ordlista (SAOL) så är det på grund av att ordet fått fäste i det levande språket. Och den statistiken kan man inte argumentera bort. Eller trolla bort med hjälp av advokater apropå ett aktuellt fall! Det återstår alltså att se om ”ogooglebart” verkligen får allmän spridning.

Se en intervju med Språkrådet kring nya ord 2012

http://www.svt.se/gomorron-sverige/grexit-henifiera-och-zlatanera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *